Het coronavirus en vaccinatie

https://www.laatjevaccineren.be/

We krijgen momenteel zeer veel algemene vragen over de Corona-vaccinaties en testen : lees aub voor je belt de info hieronder

ivm vaccinaties :

Waarom vaccinatie tegen Covid-19 belangrijk is

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Doe het voor jezelf

COVID-19 kan een slopende ziekte zijn en het valt niet te voorspellen hoe ziek je ervan wordt. Je kan een milde versie doormaken, met symptomen die doen denken aan griep. Maar sommige mensen worden helaas veel ernstiger ziek en hebben zelfs intensieve zorg nodig. 

Vaccins gelden als de veiligste, succesvolste en goedkoopste manier om ziekte te voorkomen. De coronavaccins zijn erg doeltreffend. De kans dat je na vaccinatie nog COVID-19 oploopt, is duskleiner dan wanneer je je niet laat vaccineren.  De kans op ernstige ziekte, opname in het ziekenhuis en opname op de Intensive care is vele malen kleiner indien je gevacconeerd bent.

Doe het voor elkaar

Een vaccin beschermt het individu. Maar als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is een ganse gemeenschap beschermd. Als je je laat vaccineren, bouw je dus mee aan groepsimmuniteit om zo controle te krijgen op dit virus en het uit de samenleving te krijgen.

Voor je (kwetsbare) geliefden of patiënten

Laat je je vaccineren, dan werp je meteen ook een dam op voor zij die zich omwille van onderliggende gezondheidsproblemen niet kunnen laten vaccineren (bv. iemand die een acute kankerbehandeling krijgt of zwangere vrouwen). Ook is vaccinatie belangrijk als je als zorgverlener of met risicogroepen werkt. Zo is de kans klein dat je anderen besmet.

Voor onze zorgverleners

Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door COVID-19. Het zorgsysteem is afgelopen jaar zwaar onder druk komen te staan door het hoge aantal coronabesmettingen en de talrijke hospitalisaties. Laat je dus vaccineren, zo help je ook de zorgverleners die altijd klaar staan voor jou.

Meer info over het virus..

je komt binnen in onze praktijk met je mondmasker en je ontsmet je handen.

Installeer bij voorkeur de Corona-alert app

Voor uitgebreide info kijk op https://www.info-coronavirus.be/nl/ of http://www.coronaregioturnhout.be

Testen op Corona

ook al ben je gevaccineerd dien je je te laten testen ivm de volgende redenen :

  • je hebt symptomen die bij Corona passen ?
  • je had een hoog-risicocontact ?
  • je hebt een reis naar een land gepland dat een test vraagt ( in dit geval is de test niet gratis)

je dient hiervoor een CTPC-code te hebben: sedert kort kan je deze zelf aanvragen via mijncoronatest.be of mijngezondheid.be : klik op SAT (Self Assessment Testing) . Hier doorloop je dan een vragenlijst om te kijken of je werkelijk in aanmerking komt voor een test.

Met deze code kan je dan een test boeken op Campus Blairon in Turnhout, ook via mijngezondheid.be (directe link : doclr – Covid Test

Wat ook kan is dat je ons belt om te kijken of je in aanmerking komt voor een test en waar je de test kan laten afnemen : wij doen dit in bepaalde gevallen ook zelf