Griep- en pneumokokkenvaccinaties

De ideale periode om je te vaccineren tegen griep is november ! Neem contact op met de praktijk voor het plannen van een afspraak : er zijn speciale momenten bij alle artsen voorzien voor de griepvaccinatie. Neem steeds je eID mee naar de raadpleging ! Belangrijk is dat deze griepvaccinatieraadpleging enkel en alleen dient voor het vaccineren. Mocht je ook andere vragen hebben vertel het zeker onze secretaresses..

Een voorschrift is in principe niet nodig, ja kan gewoon in de apotheek je griepvaccin reserveren en ophalen. Er hoeft geen tijd te zitten tussen de griepvaccinatie en de eventuele derde Coronavaccinatie.

Pneumokokken zijn bacteriën die onder andere een ernstige longontsteking kunnen veroorzaken, zeker bij bepaalde risicogroepen. De vaccinatie hiertegen gebeurt door 2 verschillende vaccins die met een interval van minimaal 8 weken (soms 1 jaar) worden gegeven. De vaccinatie is niet terugbetaald door je ziekenfonds maar wordt door de experts wel aanbevolen voor bepaalde risicogroepen. Klik op de volgende link als je wil weten of je tot een risicogroep behoort. Er dient wel liefst 14 dagen te zitten tussen dit vaccin en een coronavaccin

https://www.laatjevaccineren.be/ziektes/pneumokokken