Griep- en pneumokokkenvaccinaties

De ideale periode om je te vaccineren tegen griep is november ! Neem contact op met de praktijk voor het plannen van een afspraak : er zijn speciale momenten bij alle artsen voorzien voor de griepvaccinatie. Neem steeds je eID mee naar de raadpleging ! Belangrijk is dat deze griepvaccinatieraadpleging enkel en alleen dient voor het vaccineren. Mocht je ook andere vragen hebben vertel het zeker onze secretaresses..

Een voorschrift is in principe niet nodig, ja kan gewoon in de apotheek je griepvaccin reserveren en ophalen. Er hoeft geen tijd te zitten tussen de griepvaccinatie en de eventuele Coronavaccinatie.

Pneumokokken zijn bacteriën die onder andere een ernstige longontsteking kunnen veroorzaken, zeker bij bepaalde risicogroepen. De vaccinatie hiertegen gebeurt door een éénmalig vaccin. Soms dient er na 5 jaar nog een booster te worden gegeven met een ander vaccin. De vaccinatie is voor sommige patienten terugbetaald door het ziekenfonds .Klik op de volgende link als je wil weten of je tot een risicogroep behoort.

https://www.laatjevaccineren.be/ziektes/pneumokokken